2020


DETSEMBER 2020
- nautisime talveilma ja lustisime lumes
- Piilusime päkapikke ja võtsime vastu jõuluvana
- Meie vahvad toetajad SEB Heategevusfondist, Jänese Notaribüroost, Catabult Labes OÜst, Astro Vara OÜst, Sõmeru perearstikeskusest, Alestor OÜst ja ka Jüri Kaljundi ning Olga Beloglazova aitasid täita jõuluvana kingikotti ja panustasid meie laste vahva jõuluvaheaja sisutamisse

OKTOOBER 2020

-nautisime taas hipoteraapiat, oli neid kes kogesid seda grupitegevusena ja ka neid kes kasutasid individuaalse hipoteraapia võimalust

- Käisime pere eelkooliealiste lastega Viljandis teatris vaatamas etendust Tuhkatriinu, seda toetas SEB Heategevusfond
- Noored lähevad Tallinnas uudistama etendust Tagurpidi ja katsetavad kõrgusekartust T1 Keskuse vaaterattal, mida taas toetas SEB Heategevusfond
- meie rallispordi huvilised noored käisid oskusi katsetamas kardisõidul ning uudishimulikud noored uudistasid ringi AHHAA Keskuses
- Kogesime ühise meeskonnana vahvat ja lustlikku supervisoonipäeva Tuuli Vellamaa juhendamisel
- Meie asutuse juht käis koostöökohtumisel Terviseameti ja sotsiaalministeeriumi ametnikega, et üheskoos arutleda viiruspuhangu juhiste teemal
- Meie asutuse juht kosutab end ELNHÜ juhtidele mõeldud arengupäeval Paide Ajakeskuses
- Meie usinad noored kirjutasid mitmeid õppestipendiumi taotlusi SEB Heategevusfondile
- Koolivaheaja meeldejäävaks kujundamisel käisime suplemas AQUA Veekeskuses ja nautisime kinos vahvaid noortefilme

SEPTEMBER 2020

- Meie usinad lapsed käisid Tallinnas Ironmani võistlustel vabatahtlikena abiks
- meie pere pisemad käisid tutvumas hobustega ja nautisid hipoteraapiat
- Meie asutuse juht osales ELNHÜ üldkoosolekul Tallinnas
- Meie juht osales Tallinnas Kaido Pajumaa koolitusel " Tunnustav juhtimine"
- Arutlesime meeskonnas ja ammutasime uusi teadmisi Pille Kriisa poolt läbi viidud koolituspäeval "Traumateadlikkus". Koolitust  toetas rahaliselt Euroopa Sotsiaalfond
- Meie vahvad perevanemad kirjutasid koos lastega vahvaid ja seikluslikke pereprojekte SEB Heategevusfondile. Kirjutajad olid taas supertublid, sest kõik pered said oma plaanitud tegevuste toetuseks 300eur.

AUGUST 2020

- Veetsime lastega mõnusalt aega Tallinna Loomaaias, mida toetas SEB Heategevusfond
- Kogu meie vahva kollektiiv osales Tartus Miljööteraapia koolitusel, koolitajaks Anne Daniel-Karlsen. Koolituse läbiviimist toetas      Euroopa Sotsiaalfond
- Meie asutust külastas välishindamise raames Viljandi perekodu koos oma välishindamise meeskonnaga
- Käisime ka ise oma välishindamise meeskonnaga Viljandi perekodus külas

JUULI 2020

-Avasime 1.juulil meie uue perekodu pere.
-Meie usinad lapsed osalesid Malevas.
-Veetsime vahva ja elamusi täis päeva, mida korraldasid Ironmani meeskond ja Lastefond.
-Meie üks perekodu pere käis ühisel puhkusereisil Lõuna-Eestis, kus avastati erinevaid vaatamisväärsusi, sealhulgas külastati ka liikluslinnakut.

JUUNI 2020

-Meie vahva kollektiiv täiustas end Supervisioonil.
-Meie vaprad ja uudishimulikud lapsed osalesid erinevates suvelaagrites.
-Nautisime rõõmsalt jaane.
-Käisime oma väiksemate lastega hobuteraapias.
-Pisematega veetsime põgusalt aega Lottemaal, mida toetas SEB Heategevusfond.
-Oleme oma lustakate noortega käinud põnevusi otsimas Kiviõli seikluskeskuses, mille elluviimist toetas Mariine Auto.
-Meie agarad ja tublid lapsed lõpetasid õppeaasta edukalt ja naudivad puhkust.

MAI 2020

- Käisime uudistamas meie perevanema suvemaja ja nautisime seal vahvat kevadilma koos mõnusa grilliga.
- Jätkasime tegevusi õues, tegime korda oma aiamaad, istutasime lilli, elupuid ja valmistasime suveks ette meie mitmed ja mitmed kasvuhooned.

-Korrastasime meie hoovi ja puhastasime ning värvisime üle meie palklauad, et ka edaspidi mõnusalt grillimist nautida saaksime. Et igavust peletada, tegime aias kriitilise ülevaatuse ning koostasime pika nimekirja eesootavatest töödest, mida lastega üheskoos juba peagi ette võtame.
- Meie vahva ja ettevõtlik noormees näitas tüdrukutele eekuju ja külvas pea kogu oma toa valgusküllased kohad täis erinevaid seemneid. Nüüd ootame suve, et saaksime nautida tema kasvatatud arbuuse, tomateid ja kurke.
- Meie spordihuviliste laste üks parimatest treeneritest, Tauno, igatses meie lapsi nii väga, et korraldas oma töö ümber viisil, et saab käia üks kord nädalas vaid meie lastele pesapallitrenni läbi viimas. Taaskohtumise rõõm nii lastel kui treeneril oli silmaga nähtav.
- Jätkasime koduõppel õppimist ja õpetamist. Kuigi oleme selles väga osavad, tunneme, et sel aastal võiks suvi tulla kiiremini kui varesematel aegadel.
- Ostsime oma MTÜle ühe vahva ja koduselt hubase maja Rakvere linna, et sellest koostöös meie tööka meeskonna ja lastega juba peagi üks uus kodu luua.

APRILL 2020

- Kohanesime uue viirusest tingitud olukorraga ja uudistasime pidevalt meediast tulevat infot ning tegime kõik selleks, et püsida terved. Sõime vitamiine, otsisime metsast karulauku ja viibisime ohutult ka piisavalt värskes õhus.
- Jalutasime Kunda mererannas ja uudistasime sealset kaunist loodust.
- Saime vahva võimaluse külastada Lontova seiklusparki ja loomulikult saime seal siis vahvalt hullata.
- Meie juht kohanes uue Zoom keskkonnaga, kus tal mitmed olulised päevad ja koosolekud tuli läbi viia ja osaleda.
- Tutvusime Eesti kauni loodusega, käisime mitmetel matkaradadel ning tutvusime põhjalikumalt ka Tudu matkarajaga.
- Korraldsime meie tüdrukutele ühe vahva tüdrukute päeva Peipsiäärses looduses ja käisime poiste eest salaja söömas suitskala :) Kuna meie tüdrukud on aga nii mõistvad ja üksteist hoidvad, viisime õhtul osa maitsvad kalad ikka ka poistele :).
- Grillisime ja nautisime ilusaid kevadilmasid.
- Tegime ära mitmed olulised kevadtööd, värvisime üheskoos lastega aeda, mängumaju ja kiikesid ning ronimisväljakuid. Koostöö sujus hästi ja tõdesime, et oleme üks vahva tiim, kus nii poisid-tüdrukud kui naised-mehed ei pelga ühtki tööd.

MÄRTS 2020

- Meie juht osales Eesti Laste ja Noorte Hoolekandeasutuste juhtide üldkoosolekul Tallinnas.
- Meie uudishimulikud töötajad valmistusid osalema mitmetel huvitavatel konverentsidel ja koolitustel, kuid viiruse leviku tõttu viibisime hoopis kodus ja jagasime oma mõtteid ja kogemusi uue olukorraga seoses.
- Mängisime põnevaid lauamänge, meisterdasime ja katsetasime erinevaid huvitavaid toite, mis tõsi küll kõik ei tulnudki väga maitsavd välja, kuid põnevust ja lusti saime ikka :)
- Viiruse leviku tõttu olime väga kodused, vaatasime uudiseid ja olime üksteisele sel keerulisel ajal toeks.
- Harjutasime oskusi koduõppel, meie mitmekülgsed töötajad harjutasid õpetajaametit ning peame siin kiitma oma lapsi, kes olid väga tublid õpilased. Meie töötajad said aga teada, et on ikka täiesti õige ameti valinud, nad jätkavad hea meelega pereema tööd ega kipu koolidesse õpetajaks :)
- Meie ägedad teismelised tegid meile palju rõõmu ja korraldasid meile ootamatult ühe vahva nõiapeo koos vingete nõidadega. On lausa lust, kuidas nad oskavad meid üllatada ja kui loovad nad oma tegemistes on.


VEEBRUAR 2020

- Korraldasime perevanematele Supervisioonipäeva Tuuli Vellamaa juhendamisel.
- Naudime vaheaega, puhkame ja uudistame erienavid Eesti paiku ja tegevuskeskusi.


JAANUAR 2020

- Tervitasime rõõmsalt uut aastat.
- Meie vahvad töötajad läbisid individuaalsupervisiooni.
- Käisime tutvumas Tilsi Perekodu tööga ja tegime kollektiivile vahva ühise lõõgastuspäeva, kus jätkus aega nii tööjuttudeks kui mõnusaks puhkuseks.
- Meie juht osales sotsiaalministeeriumis kohtumisel, kus arutleti perevanemalepingu regulatsiooni muutmise vajadusi ja võimalusi.
- Meie juht osales ELNHÜ juhatuse koosolekul Viljandi perekodus.
- Käisime lastega Tallinna loomaaias loomi uudistamas, külastasime kino ja sõitsime Tallinnas SKY vaaterattaga. Mõnulesime lastega SPAs ja külastasime Tallinna Teaduskeskust.