2021

DETSEMBER 2021
- Piilusime päkapikke ja ootasime kannatamatult jõuluvana, kes saabus ja üllatas meie suuri aj väikeseid vahvate kingitustega. Oli äraütlemata ilus jõulukuu :)
-Küpsetasime hoolsalt piparkooke, et toetada Mariine Auto meeskonda vahvate jõuluüllatuste tegemisel oma klientidele. See oli vahva võimalus lastele, et kogeda ühist töö tegemist.
- Tegime Ülemiste Keskusele müügiks erinevat käsitööd, oli vahvat meisterdamist koos nalja ja rõõmuga.
- meie asutuse juht ja sotsiaaltöötaja lõpetasid edukalt tervise Arengu Instituudi poolt korraldatud Asenduskodu juhtide ja kesktaseme juhtide koolituse.
- Tutvustasime oma asutuse tööd Tallinna Tehnika Kõrgkooli jõuluhommiku meeskonna esindajatele.

NOVEMBER 2021
- Meie asutuse tööga käisid tutvumas Tartu Herbert Masingu Kooli töötajad, oli igati silmaringi avardav päev niii neile kui meile, ühiselt ja üksteiselt õppida on ikka paganama lahe kogemus.
- Tegelesime teadlikult ka personali pädevusoskuste tõstmisega, nimelt osalesid meie tublid õpihimulised perevanemad Traumateadliku perevanema 2 päevasel koolitusel ning meie juht osales perekodu juhtide supervisioonil.

OKTOOBER 2021
-Nautisime koolivaheaja võimalust, sest lasped olid sügisesest kooliajast juba tõesti väsinud ja vajasid puhkust, lusti ja õues hullamsie aega ja loomulikult nauditi ka hommikul pikalt magamist ja vahepeal ka mitte midagi tegemist.
- Meie juhtkond korraldas projektipõhise tegevuse raames Koostöökohtumise päeva meie piirkonna lastekaistetöötajatele. Sel päeval tutvustasime omavalitsuste esindajatele meie asutuse tööd ja tööpõhimõtteid laiemalt ja andsime neile põhajliku ülevaate meie poolt tehtavast peretööst. Rääkisime nii peredega tehtava tugiiiskutöö rõõmudest kui muredest ning eelkõige arutasime pereteraapia nõustamisprotsessi olemust ning arutasime ka omavahelisi koostöövõimalusi tuleviku vaates. Antud kohtumise läbiviimist rahastas Sotsiaalministeerium, uus selline kohtumine on planeeritud ka kevad 2022a.
-Meie juht koolitas erivajadustega laste ja peredega tööd alustavaid tugiisikuid.

SEPTEMBER 2021

- Meie lapsed alustasid taas kooliteed ja üks neiu neist täiesti esimest korda. Kogesime üheskoos kooli alguse saginat ja majad olid elevust täis. Seekord märkasime, et ka suuremad lapsed ootasid kooli, sest kevadel sai ikka ehk liigagi pikalt koduõppel olla.  

- Meie muusikat armastavad sõbrad said tänu Mariine Auto meeskonna poolt pakutavale võimaluse osaleda Kratt festivali raames toimuval etendusel "Petja ja hunt". Selle lavastuse nägemine oli eriti vahva just seetõttu, et näitlejateks olid selagi noored tüdrukud ja poisid. Oli lõbu, nalja ja palju inspiratsiooni.
- Üks meie eriliselt nutikas poiss alustas õpinguid Tartu Ülikoolis, hõiskasime rõõmust nii, et majagi hõikas meiega kaasa! Rõõm paisus veelgi suuremaks kuis elgus, et noore õpinguid hakkavad rahalsielt toetama ka meie pikaagsed sõbrad Lions Club Tallinn I meeskonnast.
- Meie Pähkli pere sai uhkeks auto omanikeks. AS Kapitel meeskond kinkis meie Pähkli perele kaua oodatud ja tõesti väga vajaliku auto.
- Meie juht osales vahval enesearengu juhtimisalasel koolitusel

AUGUST 2021
- Meie üks vahva teismeliste noorte pere koges võrratut perepuhkust Pärnu linnas, perepuhkus sai teoks tänu vahvale ühingule "Akadeemilised Kanada Eesti Naised". Kogeti nii sportlikke väljakutseid kui lõõgastavat päikeseloojangut laevalt, tutvuti linnaga lähemalt ka eletritõukeratastega ringi sõites ja nauditi eesti suvelinna ja sealse mere rõõme.
- Valmistusime agaralt kooliks, käisime shoppamas ja nautisime imelist suvepuhkuse lõppu.

JUULI 2021
- Nautisime päikest ja imelist suve, ujusime palju ja reisisime mööda Eestit nii Põhja- kui Lõuna poole.
- Saatsime rõõmast ühe oma noore iseseisvasse ellu. Rõõmustasime siiralt ja käisime ka tema päris oma kodus soolaleivapeol. Tundsime siirast rõõmu meie uhke korteri omaniku üle, sõime ühiselt torti ja meenutasime vanu vahvaid aegu noore lapsepõlvest.

JUUNI 2021
-  Meie asutuse juht pälvis uhke ja väärtusliku tunnustuse Tartu Herbert Masingu koolist, nimelt sai ta    Tiina Kallavuse nimelise piirinihutaja auhinna igati imelise rinnamärgi näol. Auhinnast saab lugeda: https://opleht.ee/2021/06/purib-miinimumnouetest-palju-korgemale/
-  Tegime vahva ühispeo lastekaitsepäeva tähistamiseks, kus saime kõik üheskoos nautida ka meie juhile Masingu koolist kingitud mega suurt ja uhket Piirinihutaja torti.
- Tähistasime jaanipäeva ja külastasime mitmeid imelisi jaanipidusid.
- Tähistasime kahe meie vahva noore kutsekooli õpingute lõppu, ühe noore põhikooli lõppu ja ühe noore gümnaasiumiõpingute lõppu.

MAI 2021

- Päikeselisest Torontost saatsid meile soojad tervitused ja rahalise toetuse Akadeemilised Kanada Eesti Naised, kelle toetusel saame soojustada ja korrastada meie Rakvere linnas asuva Tedre 11 maja välisfassaadi. Lisaks toetasid nad meie perekodu perede suviseid puhkusereise mille abil saavad lapsed koos neile turvaliste perevanematega veeta ühise 5 päevase puhkusereisi nende enda välja valitud sihtkohas meie armsas Eestis.
- Meie vahvad ja uudishimulikud lapsed käisid tutvumas kelgukoerte tegemistega vahvas Lõuna-Eesti talus. Uudistada sai nii koeri kui nende pererahvast, kes lastele huvitavaid lugusid ja teadmisi koerte seikluslikust elust jagasid. Antud väljasõidu korraldamist toetas SEB heategevusfond tänu meie usinatele perevanematele, kes selleks reisiks projektitaotluse kirjutasid.

APRILL 2021
- Alustasime koostööd Ohvriabiga pakkudes perenõustamisteenust ja psühholoogilist tuge ohtu sattunud inimestele ja nende peredele.

MÄRTS 2021

- Arutasime oma ravikodu tüüpi pere töökorralduse läbi meie asutuse mentori/kliinilise psühholoogi/ tuntud koolitajaga
   Airiin Demiriga
- Korraldasime lapsepõhiseid ümarlaudu ja arutelusid, tegime koostööd Sotsiaalkindlustusameti ja lastekaitsetöötajatega
- Käisime lastega regulaarselt ratsutamas ja nautisime ratsutamisteraapia võimalusi
- Meie asutuse juhataja osales Sotsiaalministeeriumi poolt korraldatud asendushoolduse võrgustikukohtumisel ja
    ELNHÜ  juhatuse koosolekul
- Meie asutuses alustas tööd uue inimesena sotsiaaltöötaja Riina
- Meie kaks peret käisid oma perega privaatsel perepuhkusel Toolse Puhkekülas. Antud väljasõite toetas
   SEB Heategevusfond
- Meie noored lustisid Järvamaal Valgehobusemäe puhkekeskuses, harjutasid oma lumalauasõidu oskusi ja
   nautisid tuubisõitu

VEEBRUAR 2021
- Meie juhatuse liikmed lõpetasid edukalt pereteraapia põhiõppe
- Meie juhataja jagas ja kuulas kogemusi perekoduteensue osutamisest Tallinna lastekodu juhtkonnaga
- Meie juures alustas tööd uus perevanem Tiina

JAANUAR 2021
- Lustisime Kiviõli tuhamäel, sõitsime lumelauaga ja nautisime vahvat talevilma
- Õppisime elama isolatsiooni tingimustes ja hoolitsema üksteise eest ning õppima distantsilt